Thursday, May 26, 2011

Подготовка за пътуване в САЩ

Като говорим за САЩ първо трябва да започнем с подготовката. Нужна ви е виза. Процедурата по получаването й не е толкова сложна: изтеглят се формуляри от американското посолство, също така трябва да се осигурят снимки 5x5см и внасяне на $130 в Юнион Банк. Остава само да се насрочи дата и час за интервюто. Когато човек отиде му се снемат отпечатъци от ръцете. След това се влиза при консула и интервюто започва. Той пита обикновени въпроси като в кой хотел ще пребивавате първата нощ, с какво се занимавате и знаете ли добре английски. Американските визи важат за една година и са за многократно посещение като периода на пребиваване в страната го определят имиграционните служби. Визата става в рамките на 10 дена.
Самото пътуване в Щатите може да стане по няколко начина - със самолет, с автобуси, които са доста неудобни за 20 часови пътувания например, с влак, което е най-евтино, но и най неудобно и с кола под наем, което за българин ще е най приемливо. Хубаво е да се направи резервация за кола още от България. Едни от големите фирми за наем на автомобили са Herts, Budget и Avis. Хотели в САЩ има много и на различни цени. Най-евтини и с елементарни удобства като собствен санитарен възел, сателитна TV и интернет са веригите Best Western и Choise Hotels. Добре е и за хотелите поне за първите една-две нощи да се направи резервация от България. Остава само още една резервация за самолетните билети.
Общо взето това е всичко, което ви трябва. Сега остава само да си стегнете багажа и да отидете на летището и да си хванете полета за USA.

No comments:

Post a Comment